Зимна чистка на чужденци в Ботев

Причините са високите им заплати и желанието да се налагат собствени таланти от школата

Сериозна зимна чистка може да има в Ботев (Пловдив). Клубът иска да освободи почти всички чужденци. Желанието на ръководството е да се налагат приоритетно кадри на школата. От друга, раздялата с иностранците ще доведе до съкращения в бюджета за заплати. Генерално канарчетата предпочитат да разчитат на повече български състезатели, пише „Тема спорт“.

Сред тези, които може да напуснат Ботев през зимата, е и десният бек Джонатан Перейра. Съображенията за евентуална раздяла с него обаче няма да са спортно-технически, а финансови. Бразилецът получава една от най-високите заплати. И макар да се представя солидно, не е изключено Ботев да потърси начини да се раздели с него.

Джонатан имаше здравословни проблеми и пропусна голяма част от есенния дял. Той е записал само 7 участия и 296 минути в елита. Джонатан не се ползваше с доверие при Желко Петрович, като започна само два пъти при него – 0:1 от Славия и 0:3 от Ботев (Враца). Ферарио Спасов обаче постепенно върна Джонатан. Той се появи като резерва срещу Лудогорец и Арда, а срещу Дунав (2:1) вече записа 90 минути. През миналия сезон бразилецът имаше някои доста силни изяви.

Сред желаните през зимата е Николай Бодуров, но разжалваният капитан на ЦСКА е доста скъп за стандартите на Ботев. Бранителят се е заинтригувал от възможността да играе за „жълто-черните“, но чисто финансово подобна договорка ще се случи трудно в конкуренцията на австрийския Щурм (Грац) и родния Арда (Кърджали).

В петък Ботев ще играе контрола срещу Локомотив (ГО) от 14:00 часа на базата в Коматево, а входът за зрители е свободен.

Подобни статии

Top