Зимна приказка в Асеновградско, снежната покривка до 60 сантиметра (СНИМКИ)

Във всички планински села се извършва снегопочистване

Обстановката в община Асеновград е при зимни условия, съобщават от пресслужбата на общината. Във всички планински райони се извършва снегопочистване – селата Орешец, Врата, Мостово, Добростан, Горнослав.

Има паднали дървета, които възпрепятстват своевременното снегопочистване. Дебелината на снежната покривка в планинските села достига между 50 и 60 сантиметра. В района на село Лясково снежната покривка е между 30 и 50 сантиметра.

В Асеновград ситуацията е нормална и не се налага почистване на улици. Няма бедстващи на цялата територия на община Асеновград.

През изминалата вечер и през днешния ден е имало прекъсване на електричеството за кратко в селата Тополово, Новаково, Мостово, Орешец, но авариите се отстраняват  своевременно, като и в момента екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване им.

Община Асеновград призовава шофьорите да бъдат внимателни,  ако пътуват към планинските райони, тъй като има техника и хора па пътя, които отстраняват падналите клони и дървета и се извършва снегопочистване и опесъчаване. Поради интензивната метеорологична обстановка има опасност и от заледяване.

Подобни статии

Top