Зингаревич: Най-важната ни цел е завръщане на "Колежа" - DC news

Зингаревич: Най-важната ни цел е завръщане на „Колежа“

Въпреки слабата есен, собственикът на Ботев (Пловдив) очаква отборът да намери място в евротурнирите

Собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич даде интервю пред руската медия „Спорт Експрес“.

Бизнесменът говори по няколко основни за „жълто-черните“ теми. Той заяви, че „канарчетата“ никога не са обмисляли да отменят контролите си с руски опоненти и само Левски от българските тимове го е направил.

„Струва ми се, че само Левски от българските отбори отказа да играе срещу руски противници. Това е тяхно вътрешно решение. В Турция българските тимове премериха сили с руски. Що се отнася до нас – просто искахме да се изправим срещу добри опоненти и затова не отменихме контролите. Дори не сме мислили да го правим.

По неговите думи основната цел пред тима е участие в евротурнирите и развитието на млади футболисти, а не шампионска титла. За „Колежа“ очаква положителна развръзка до края на годината.

„Развитието на проекта Ботев (Пловдив) е в ход. Най-важният въпрос за нас е изграждането на нов стадион. В следващите дни той трябва да се реши. Става много бавно, но в следващите десет дни очаквам управата на града да вземе решение за останалата част от финансирането на проекта. Надяваме се до края на годината стадионът да бъде напълно завършен. Чисто спортно-технически – аз дойдох в Ботев (Пловдив) преди две години. В първия сезон заехме трето място в българското първенство. Този сезон от самото начало нещата не вървят толкова добре, затова сменихме треньора. Но като цяло проектът се развива. Мисля, че перспективите са добри“, каза Антон Зингаревич.

Подобни статии

Top