Зингаревич реже драстично бюджета на Ботев за новия сезон - DC news

Зингаревич реже драстично бюджета на Ботев за новия сезон

Очаква се доста футболисти да напуснат без пари през лятото, а клубът ще разчита на легионерите на собственика и на приходите от „Колежа“

Собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич ще намали драстично бюджета в Ботев (Пловдив) за следващия сезон, съобщава „Котаспорт“.

Не случайно представителите на Зингаревич на пресконференцията, която бе посветена на новоизградения стадион „Христо Ботев“ намекнаха, че идеята е клубът да се издържа с приходите, които постъпват от съоръжението.

В пловдивския клуб има около 10 футболисти с изтичащи договори и голяма част от тях са чужденци. Почти всички те ще напуснат „канарчетата“ след края на сезона. В тази бройка от играчи влизат и някои от преотстъпените като Елвис Ману, Мохамед Брахими и Реда Рабей.

Па Конате, Дилан Мертенс и Хидайет Ханкич са получили много занижени оферти от ръководството на Ботев (Пловдив). И двамата са с изтичащи договори. Конате със сигурност няма да остане на Коматево. Много малко вероятно е и Ханкич да остане при „канарчетата“.

Това означава, че Ботев (Пловдив) ще изпусне без трансферна сума шест от чуждестранните си футболисти.

Очакванията са през новия сезон в Ботев  да се залага предимно на футболисти, които са представлявани от мениджърската агенция на Зингаревич като Уме Емануел и Абдулайе Траоре.

Подобни статии

Top