Зингаревич сменя цялото ръководство на Ботев!

„Канарчетата“ ще имат чуждестранен треньор, поне 6 нови попълнения, нов спортен директор, вероятно и нов изпълнителен шеф, както и подготвителен лагер в Кипър

Спортно-техническото ръководство на Ботев (Пловдив) ще има изцяло нов вид при бъдещия собственик Антон Зингаревич.

„Канарчетата“ ще имат чуждестранен треньор, като сред вариантите е обсъждан и специалист от Дания.

За последно начело на Ботев бе наставникът от школата Стефан Стоянов.

Чаканият чуждестранен треньор ще дойде със свой екип.

Руският бизнесмен милиардер ще назначи и спортен директор. Също чуждестранно име. За последно този пост се заемаше от Адалберт Зафиров.

Все още не е ясно дали Асен Караславов, който заема поста прокурист, ще остане на работа в Ботев, пише „Тема спорт“.

Представителите на руския олигарх, които са гледали няколко мача на „канарчетата“ и са водили преговорите в последните дни, са били категорични, че на тима ще са нужни минимум 6 нови попълнения.

Те почти сигурно също ще са чужденци – предимно от Русия и бившите съветски републики.

Възможно е подготовката на Ботев също да претърпи промени и тимът да има лагер в Кипър. Засега са договорени няколко контроли у нас, като настоящето ръководство е изключвало опцията подготовка навън. Спарингите обаче може да бъдат отменени.

Очаква се до седмица Антон Зингаревич и юристите му да оформят всички документи по джиросването на акциите. Развитие най-вероятно ще има в края на 2020-а или в първите работни дни на новата година.

За 8 януари е предвидено Общо събрание на Ботев (Пловдив), което трябва да официализира всички промени в клуба от ръководството до спортно-техническия щаб.

Подобни статии

Top