Зингаревич: Закупуването на Ботев е част от една добре обмислена стратегия - DC news

Зингаревич: Закупуването на Ботев е част от една добре обмислена стратегия

Пловдивският тим става важна част от международната футболна мрежа на руския бизнесмен, съобщи директорът на датския Фремад Амагер – Алан Равн

„Закупуването на мажоритарния дял от акциите на Ботев (Пловдив) е една част от една добре обмислена стратегия.“ Това заявява пред клубния сайт на датския си отбор Фремад Амагер милиардерът Антон Зингаревич, цитиран от sportal.bg.

„Откакто поехме Фремад през 2018 година, ние едновременно с това се фокусирахме и върху самата структура на нашата стратегия за собственост на няколко футболни клуба в Европа. Анализирахме много, какъв ще е следващия етап от нашата стратегия, тъй като постигнахме добър напредък във Фремад през първите две години и половина. Като част от следващата стъпка в нашата стратегията, ние преговаряхме с българския клуб Ботев (Пловдив) за закупуване на мажоритарния пакет акции и това вече е в ход “, казва Антон Зингаревич.

Директорът на Фремад Алан Равн пък коментира смяната на треньорското ръководство, след като старши треньорът Азрудин Валентич и анализаторът Кристиян Тиритиело поеха „канарчетата“.

„Още при закупуването на Фремад от компанията на Антон Зингаревич SCP Waterfront през май 2018-а ние съобщихме, че неговите амбиции са да изгради международна клубна мрежа“.

Сайтът на Фремад Амагер съобщава и за преминаването на тримата свои футболисти – Реда Рабей, Марио Младеновски и Кевин Хьог Янсон.

Подобни статии

Top