Златка и Илия търсят осиновители, телефоните не спират с предложения за двете бебета

УМБАЛ-Пловдив отрупана с предложения за помощ и за осиновяване на изоставените бебета

Двумесечната Златка и бебето Илия, който е на седем дни очакват своите осиновители, след като са изоставени от родителите си веднага след раждането. Двете деца са настанени и се отглеждат в отделението по неонатология  в УМБАЛ „Пловдив“.

Златка е на 1,5 месеца и Илия на 7 дни.Екипът на отделението по неонатология в УМБАЛ-Пловдив и началникът д-р Диана Аргирова благодарят на медиите за проявения интерес към двете изоставени новородени бебета.

След излъчените и публикувани репортажи непрекъснато се получават предложения от граждани от цялата страна за помощ и от искащи да осиновят двете деца. Проявената съпричастност, топлота и загриженост, както към децата, така и към отделението, много ни зарадваха, заяви д-р Аргирова“. Тя отбеляза, че телефоните в болницата и дори в дома й не спират да звънят, но припомни, че осиновяването на бебетата от лечебното заведение е невъзможно.

Това може да стане, ако лицата са вписани в регистъра за кандидат-осиновители, а процедурата започва след изявено желание в Отделите за Закрила на детето към Дирекциите за социално подпомагане по местоживеене. От болницата децата биват настанявани временно в приемни семейства.

Днес Златка ще бъде изпратена в такова приемно семейство, заповедта й е подписана, увериха от община Пловдив. 

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top