Злато и два бронза за България от ЕП по лека атлетика U18 в Израел - DC news

Злато и два бронза за България от ЕП по лека атлетика U18 в Израел

Лъчезар Вълчев първи на троен скок при юношите, пловдивчаните Васил Русенов и Пламена Чакърова трети в Йерусалим

Феноменално представяне на българнките лекоатлети на Европейското първенство до 18 години в Йерусалим. Нашите спечелиха на троен скок един златен и два бронзови медала.

Лъчезар Вълчев спечели титлата на троен скок с резултат 15.76 метра. Пловдивчанинът Васил Русенов направи свое лично постижение и с постигнатите 15.18 метра зае третото мядсто на почетната стълбичка. Втори остана италианецът Николо Канавале. Възпитаникът на Ивайло Русенов влезе на финала със седми резултат – 14.53.

Преди това Пламена Чакърова спечели бронзов медал в скока на дължина.  Възпитаничката на Ива Пранджева подобри най-доброто си постижение от вчера (6.19), приземявайки се на бронзовите 6.24 метра.  Пламена постигна резултата си още в първия опит при вятър (-0.7). Победителка е шведката Айла Хосеин Халберг с резултат 6.39, Втора е Брина Ликар (Словения), приземила се на 6.30 метра.

Испанката Лаура Мартинес също скочи 6.24 м и първоначално имаше по-добър втори по сила резултат от Чакърова – 6.11 м срещу 6.08 м. Опитът на испанката обаче от 6.11 м е фаул и Чакърова е трета. Преразглеждането стана след контестация от българския щаб. Любопитното е, че 6,24 метра е личен резултат и за испанката, която на квалификациите скочи 5.91 метра.

Пламена Чакърова участва и в дисциплината 100 м с препятствия, където достигна до полуфиналите с 12.70 (2.1) секунди.

Пловдивчанката покри и норматив (6.10) за Световното на старша възраст, което ще се проведе в Кали, Колумбия. Там в същата дисциплина ще участва и Пламена Миткова от Локомотив (Пловдив).

Подобни статии

Top