Злато за ансамбъла от СК в Гуадалахара! Не просто шампионки, а кралици!

Златните момичета омагьосаха испанската публика и специалистите

Българският ансамбъл в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова не оставиха никакви надежди на своите най-силни конкуренти от Русия, Италия и Беларус и след отлично изиграното съчетание на три топки и две въжета спечели златния медал в многобоя на турнира в Гуадалахара с общ сбор от 43, 800. Втори е отборът на Италия с 39,750, а на трето място остана Русия със сбор от 38,150.

Нашите момичета се представиха отлично за втори пореден ден, след като още в петък заеха първото място във временното класиране след отлично изиграна композиция на пет обръча. Днес са финалите на отделните уреди.

Разликата между нашия ансамбъл и вторите в класирането италианки е цели четири точки, което е наистина най-силното доказателство, че композициите ни са много сложни, красиви и правилно поставени и при една силна и уверена игра не дават шанс на съперниците ни.

Нещо повече – станахме свидетели как испанската публика издигна плакат „КРАЛИЦИТЕ“ при играта на българския ансамбъл, а Алмудена Сид, която коментираше за испанската телевизия, възкликна спонтанно „Господи, Боже мой, какво отборище…“!

Подобни статии

Top