Зодията на шефа ви – как да получите повишение

Какво знаете за шефа си освен какво държи на бюрото? Добре ще е да узнаете и рождения му ден – не само за да го поздравите на съответната дата, с което със сигурност ще направите добро впечатление, но и за да съобразите със зодията му своята стратегия за кариерно израстване.

ОВЕН

Никога не знаеш какво му се върти из ума на Овена. Представителите на тази зодия са същински снайперисти в професионалните задачи, винаги забелязват всички подробности и улучват точно в целта. Това качество на шефа ще е много полезно за вас, ако му поискате отзив за свършената от вас работа. Вместо да слушате пасивно, непременно се включете в обсъждането на проблемите – Овните се впечатляват от хора, които умеят да се изразяват добре в разговор. Силните страни на този знак са прямота, честност, внимателност. Слабите са егоцентризъм и грубост.

ТЕЛЕЦ

Флегматичен и устойчив земен знак, който никога не забравя за интересите на целия екип. Телците не обичат и не могат да работят в хаос, за тях е важно да си набележат конкретен проблем и да работят целенасочено върху него. Не умеят да вършат няколко неща едновременно. Знаейки тези особености, можем да кажем, че Телците поощряват здравия баланс между работата и личния живот. Сред положителните им качества са любезността и представителният имидж, а сред отрицателните – прекомерната предпазливост, безкрайният инат и това, че са доста затворени.

БЛИЗНАЦИ

Характерна особеност на шефовете-Близнаци са постоянните разговори – от брейнсторминг, до чисто формални дискусии. Тези началници просто трябва непременно да споделят с огромно количество хора всяка своя идея. Тази склонност може да превърне шефа-Близнаци в офисния клюкар, но грешите, ако си мислите, че за повишение ще трябва да му намирате най-мръсните клюки за колегите си. Бъдете нащрек, острият ум и безкрайното любопитство на Близнаците в различни ситуации могат да бъдат както приятно качество, така и опасно.

РАК

Този шеф изпитва нуждата да внуши на подчинените си чувство за пълна сигурност. Раците са безкрайно търпеливи и когато имат достатъчно време за размисъл, могат да предложат страхотни решения за всеки един проблем. Както може би знаете, Ракът се превръща в ситна мида на фона на големи групи, затова е хубаво да обсъждате с него важните за вас въпроси на четири очи. Представителите на тази зодия се отличават с интуиция и творчески потенциал, но са излишно чувствителни и нерешителни.

1 2 3

Подобни статии

Top