Зона Пловдив триумфира и във второто издание на “Турнир на талантите” - DC news

Зона Пловдив триумфира и във второто издание на “Турнир на талантите”

В състава на “лъвовете” бяха цели 10 “канарчета”

След като триумфираха и през 2022г отборът на Зона Пловдив спечели и второто издание на “Турнир на талантите”, в което се включиха проектонационали до 14-годишна възраст от шест различни области на България.

В състава на “лъвовете” бяха цели 10 “канарчета”:  Ангел Ангелов, Димитър Минев, Габриел Керезов, Александър Ненков, Васил Иванов, Деан Несторов, Даниел Чаушев, Мартин Пиндев, Петър Байраков и Кристиян Желев.

Второто място остана за селекцията на Зона Варна, победила с 2:0 Зона Велико Търново. В другия мач от третия ден на турнира, в който един срещу друг се изправиха тимовете на Зона Благоевград и Зона Бургас, също се стигна до 11-метрови наказателни удари след 0:0 в редовното време. Играчите от Югозапада показаха по-точен мерник от бялата точка и спечелиха с 4:2, завоювайки петото място в крайното подреждане.

Тридневната надпревара бе изпълнена с много положителни емоции, красиви изпълнения и сериозен зрителски интерес. “Турнир на талантите” е част от проекта „Футболно бъдеще“, един от ключовите приоритети в 4-годишната Стратегия за развитие на Българския футболен съюз за периода 2022-2026 г. Събитието е кулминацията на Националната програма за обучение на таланти, на която бе даден старт през септември 2022 г.

Ето и резултатите на Зона Пловдив:

Зона Пловдив 3:1 Зона Велико Търново

Зона Пловдив 5:1 Зона Благоевград

Финал: Зона Пловдив 0:0 Зона София (4:2 след изпълнение на дузпи)

Подобни статии

Top