„Зонта клуб Пловдив“ кани на благотворителна изложба в помощ на деца със социални нужди

Изложбата е на Елена Ролева-Кабир, със заглавие “Фрагменти…”

„Зонта клуб Пловдив“ кани пловдивчани и гости на града на благотворителна  изложба  със заглавие “Фрагменти…”, на Елена Ролева-Кабир.

Откриването на изложбата е днес – 8 юни 2021 г., от 17.00 часа в галерия „Червеното  пони“ на ул.  „Д-р Стоян Чомаков“ № 5а в Стария град.

Всички средства от продадените картини ще бъдат дарени за проекта на клуба “ Подай ръка  сбъдни мечта – да откриваме заедно света”, насочен към подпомагане на деца със социални нужди, придвижващи се с чужда помощ.

Целта на проекта е тези деца да получат възможност да излизат по-лесно от домовете си без допълнителна помощ. Да имат възможност да се развиват, да имат приятели и да станат ВИДИМИ за всички нас. Обществото да приема с толерантност и разбиране техните специални нужди и да им съдейства.

Етапите на проекта са два:

В първия етап усилията на организацията са насочени към осигуряване на възможност и средства за излизане на децата от дома им, посредством платформи.

Във втория етап , съвместно с институциите, кметствата и бизнеса да се създадат условия и среда за придвижване на тези деца от дома до училище, детски площадки, медицински и рехабилитационни кабинети и културни центрове.

Художничката Елена Ролева – Кабир е главен инициатор и двигател на проекта. Както тя споделя изложбата „Фрагменти…” разказва цветни истории на емоции, състояния, мисли и желания през годините на нейните търсения. Тя използва много оригинален подход при създаването на творбите си – рисува с пръсти. Освен това първо избира цветовете, а сюжетите се раждат на платното в хода на рисуването.

Благотворителната изложба може да бъде видяна до 13 юни.

Top