Зов за помощ! 23-годишно момче с тежка диагноза се бори за живот

23-годишно момче спешно се нуждае от помощ!

Георги Христозов е с диагноза „Фронтокалозна и интервертикуларна туморна формация“ вдясно в главата. Младежът се нуждае от рехабилитация и лечение в Турция, но семейството му не разполага с нужните средства.

Ето какво разказаха близките на Георги за състоянието му към момента:

След консултация с неврохирург на 26 септември Геогги бе приет в болница за оперативно лечение с цел ексцизия на туморната формация в максимален възможен обем. На 2 октомври бе направена първата операция. Тя премина успешно, но туморът не беше изрязан изцяло. Има данни за левостранна хемипареза. 

Пет дни по-късно, Георги получи оток на главния мозък и се наложи да се направи животоспасяваща операция. След операцията е поставен на апаратна вентилация с данни за тежка левостранна хемипареза. 

След направено хистологично изследване е поставена диагноза: Гигантоклетъчен глиобластом, богат на липидизирани клетки, IV-та степен по СЗО. Препоръчва се лечение с радиолъчение и химиотерапия.

Към момента, месец след операциите Георги се възстановява от операциите и му се прилага рехабилитация за раздвижване. Отправено е запитване за лечение в Турция. Очакваме мнението на онколозите в Истанбул.

Подобни статии

Top