Зов за помощ: Млад баща се бори за живота си, да му помогнем! - DC news

Зов за помощ: Млад баща се бори за живота си, да му помогнем!

Лечението в турска болница е скъпо и непосилно за семейството му

Млад мъж се бори за живота си, след като само преди месец чува тежката диагноза „рак на стомаха в четвърти стадий“. 33-годишният Димитър Даскалов от Велинград е баща на две деца. Той не може да бъде опериран, тъй като ракът е засегнал целия му стомах.

В момента Митко се лекува в болница „Мемориал“ в Турция, където са му назначили тройна химиотерапия.

Лечението в турската болница обаче е скъпо и непосилно за семейството му.

„Здравейте добри хора, казвам се Димитър Даскалов, син, съпруг и щастлив баща на две деца. Моята история започна преди по-малко от месец, когато от болки в стомаха лекарите ми съобщиха ужасната новина, че имам рак в стомаха, който е в четвъртий стадий. За съжаление на този етап операция няма как да бъде извършена заради факта, че в момента е засегнат 100% от стомаха. Последните три седмици за мен са истински кошмар. Дните и нощите ми минават далеч от децата ми и в различни болници.

Надеждата за мен дойде от болница „Мемориал“ в Турция, където се намирам и в момента. Тук за моето лечение отговаря проф. Серкан Кесин, който след всички направени изследвания наново потвърди диагнозата от България и ми бе назначена тройна химиотерапия. В момента по протокола за лечение имам назначени 4 химиотерапии, а след тях ще ми бъде направена отново компютърна тамография, която ще покаже доколко химиотерапите са помогнали и какво ще бъде последващото лечение.

Тук в болницата ми дават надежда, че дори и битката ми да е продължителна и трудна … аз имам шанс да се върна здрав при децата си. Да бъда тяхната опора, скала, приятел и баща.

Лечението ми тук за съжаление обаче е непосилно за мен и семейството ми и имам нужда от вашата помощ. Пътят ми ще бъде дълъг и труден … според лекарите около 2 години. Средствата, който ще ми бъдат необходими все още не ги знам, защото често има непредвидени разходи. След първата химиотерапия имах странични ефекти, което наложи хоспитализирането ми в болница отново и отново разходи.

Казват, че няма по-голямо щастие от това да правиш добро. Винаги съм срещал в живота си добри хора и съм благодарен на Господ за това. Днес заставам пред вас и с молба добри хора да ми помогнете в борбата ми с тази коварна болест. Да ми помогнете и дадете шанс да се прибере вкъщи при семейството си. Благодаря на всички, които ми помагат за лечението ми, също така и на тези, които нямат възможност, но се молят за мен и мислено ме подкрепят. Всяко дарение и споделяне е крачка напред за мен към мечтата ми да бъда здрав и да живея отново живота си пълноценно„, пише Димитър.

Повече информация за лечението на Димитър Даскалов можете да намерите ТУК.

Подобни статии

Top