Зрелищен арест на държавни служители в Пловдив (СНИМКА)

Усвоили неправомерно средства?

Двама души са арестувани при акция на полицията, която се провежда под ръководството на прокуратурата в момента в Пловдив, научи DCNEWS. По непотвърдена информация те са арестувани заради неправомерно усвоени средства, като има вероятност да става дума и за подкуп.

Полицейската операция се извършва в момента на ул. „Данаил Николаев“, потвърди за DCNEWS директорът на ОДМВР-Пловдив ст.комисар Атанас Илков.

„Има операция, има задържани лица от държавна институция. Дали е заради подкуп или заради друго, потърсете подробности от прокуратурата“, каза Илков. Той уточни, че по-подробна информация по случая ще бъде съобщена официално утре.

По неофициални данни става дума за служители на РЗОК.

„В момента не мога да потвърдя или отрека нищо по случая. В момента се извършват процесуално-следствени действия. Работи се по образувано по случая досъдебно производство“, посочи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гаврилов и също уточни, че повече разкрития по случая ще има утре.

Засега още не е ясно за каква сума са арестувани държавните служители. По непотвърдена информация те са били следени от полицията.

Предполага се, че рушветът е бил за около 50 000 лева, като точната сума, открита в арестуваните, все още не е ясна, тъй като пачките трябвало да се преброят. Всяка банкнота се описвала поотделно, а това отнемало време. Със сигурност обаче, според разследващи, общата сума, която петимата са „усвоили“, е много по-голяма от 50 000 лева, пише „Монитор“. Акцията е започнала около 13 часа, а заподозрените са били наблюдавани от няколко месеца. Общият брой на арестуваните е петима, като двама от тях са от РЗОК.

Подобни статии

Един коментар

  1. филибар написа:

    Сега на ул. „Данаил Николаев“, скоро и в Общината! Маминия ванчо тотев – алеята е там!

Top