Зрелостници с критика към онлайн обучението, искат среща с министър Вълчев

Дванайсетокласничка изпрати писмо до министър Вълчев за недостатъците на онлайн обучението

Дванайсетокласничка от Варна изпрати писмо до министъра на образованието Красимир Вълчев, в което изтъква недостатъците на онлайн обучението и споделя притесненията си от предстоящите изпити. Причината – неяснотата дали и кога ще се проведат те.

Момичето и група нейни съученици настояват за виртуална среща с министър Вълчев, за да разберат какво ще предприеме министерството в тази ситуация.

Неда Недева е възпитаничка на Математическата гимназия във Варна и е пълна отличничка. Занимава се с извънкласни дейности и отговорностите не я плашат. Но твърди, че онлайн обучението подлага зрелостниците като нея на огромен стрес. Това я мотивира да напише писмото.

Много голяма тежест се струпа в един много кратък период, който пък от своя страна е изкючително близко до самите изпити и това създава едно огромно натоварване, разказа Неда Недева пред БНТ.

Момичето споделя и неудобството от извънредното положение, в което всички членове на семейството са си у дома. Така учениците нямат спокойна среда за подготовка, а онлайн обучението им отнема повече време от преди.

Да стоя до 6 часа сутринта и да пиша есета по различни предмети не е най-любимото ми нещо и със сигурност не ми се отразява особено добре на това да ставам след това в 8.30 и след училище да трябва да преговарям, споделя младото момиче.

Още в началото на онлайн обучението експертите заявиха, че децата не трябва да стоят пред компютрите повече от 4-5 часа на ден. На практика обаче е съвсем различно.

 Всеки един вид контакт е транспониран под онлайн форма, което не е най-здравословното нещо в такава ситуация.

Писмото вече е стигнало до министъра и той се е чул с Неда. Още следващата седмица ще се срещнат виртуално и ще обсъдят всички въпроси, които вълнуват зрелостниците.

Подобни статии

Top