Зума: Акрапович скри топката тактически на Стамен Белчев!

Време е статуквото да се промени, омръзнаха ни купите, искаме титлата, заяви легендата Христо Бонев

Почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев отчете тактическото надиграване между Бруно Ак­рапович и Стамен Белчев, ко­ето бе спечелено по категори­чен начин от босненеца.

„Напълно заслужена победа на Локомотив. След мача на ЦСКА срещу Лудогорец в София (2:2) имах друго мнение за играта и футболистите на червените. Тъй като тогава те можеха и да победят. Но изключително верният так­тически подход на Бруно Акра­пович направи така, че обез­вреди всички силни страни на ЦСКА и най-вече креативните им и бързи състезатели. Особено много това важи за Али Coy и Санкаре. Сами знаете на­падателят на ЦСКА колко че­сто стига до положение и уда­ри, въпреки че има и не малко пропуски, но този път нямаше тази възможност.

Тактически Акрапович надигра Белчев, скри му топката. Явно преди мачове Бруно доста се занима­ва с всички силни и слаби стра­ни на съперниците си и съумя­ва да им противодейства по най-добрия начин. Страхотна работа на Акрапович и целия екип. С тактика успява да ома­ловажи 50 процента от стой­ността на противниковите играчи. Това е голям плюс и неслучайно Локомотив Плов­див е на втора позиция“, кате­горичен бе легендарният футболист и треньор пред „Тема Спорт“.

„Сега ни предстои ново тежко изпитание и тактиче­ско надлъгване срещу Берое на Димитър Димитров. Заралии са с почти нов отбор, но ми­сля, че Акрапович има нужно­то време да разучи добре и тях. Наистина Берое има мно­го силен отбор. Димитров е изградил качествен състав. До 20-ата минута можеше да во­ди с 2:0 на Лудогорец“, добави Зума.

„Имаме скрити надежди, че този сезон статуквото може да бъде променено. Купите ни омръзнаха, сега се питаме кога отборът ще стане първи“, за­върши с доза оптимизъм Хри­сто Бонев.

Подобни статии

Top