Зума: Придобиваме манталитета на Люксембург и Малта

Легендата Христо Бонев говори преди днешната контрола на България срещу водения от Мъри тим на Казахстан

Бившият селекционер на националния ни отбор по футбол Христо Бонев не спести критиките към трикольорите за загубата с 0:1 от Босна и Херцеговина. Зума, който има 96 мача и 48 гола за България, заяви пред „Тема спорт“, че най-лошото е, че започваме да свикваме с пораженията.

„Започваме много лошо годината. Това е първият мач на националния тим за годината и и мисля, че е лош знак за Лигата на нациите и евроквалификациите. Чух след мача всички изказвания и на мен ми се набива нещо съвсем различно от това, което говорят представители на националния отбор – че започнахме да свикваме със загубите.

Стана ни навик да падаме. Имахме само една ситуация – на Михаил Александров. Никакво друго положение не създадохме, освен това в малкото наказателно поле на съперника се заигра и волейбол.

Нали сега имаме и финални срещи във волейбола между Пирин (Разлог), Левски, ЦСКА, Монтана прочие клубове и може би гледат много телевизия и започнаха да искат с ръце да вкарват голове. Но това не се разрешава освен от нашите съдии. Мисля, че много трябва да се замислим, преди да започнат сериозните мачове.

Навикът да губим ме навежда на мисълта, че придобиваме манталитета на Люксембург, на Малта, на Фарьорските острови. И това ме притеснява. Познавам Хубчев, той е сериозно момче, трябва да вземе веднага мерки. Не толкова за хората, които вика.

Тъй като ние нямаме такъв богат асортимент от футболисти, но тези, които получават повиквателни, трябва да знаят, че излизайки срещу който и да е отбор, трябва първата им мисъл да е победа. А не да сме доволни от това, че сме взели участие в някаква среща.

Не само голмайстор. Камбуров е и един от най-добрите футболисти в момента в България. И не знам годините ли са причината или някакви други причини има, че не го викат в националния отбор“, заяви легендата на Локомотив (Пловдив) и на националния тим Христо Бонев.

Мачът е тази вечер от 19:00 часа край Будапеща, а Станимир Стоилов, който вече е селекционер на Казахстан, заяви, че мачът има много сантиментален характер за него – ще играят неговата първа и втора футболна родина.

Подобни статии

Top