Зума с трогателно обръщение към Георги Илиев!

Почетният президент на Локо (Пловдив) Христо Бонев с молба към ветерана да не слага край на кариерата си

Почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев се обърна към каращия втора футболна младост на „Лаута“ Георги Илиев с молба да не прекратява кариерата си.

38-годишният техничар е в отлична форма и безспорно е сред най-добрите в „черно-белия“ тим през този сезон. Нещо повече – заедно с днешния мач срещу Етър, на него му остават общо 3, за да подобри рекорда на Марин Бакалов за най-много играни срещи в българския елит.

Той бе привлечен през лятото след скандал с родния му Черно море. Договорът на шампиона с „железничарите“ обаче е само до края на годината и все още не е подновен.

„Не знам какви са намеренията на Георги Илиев, но най-голямото ми желание е той да остане при нас поне до края на настоящия сезон, а защо не и повече.

Макар и на 38 години Жоро играе най-добрия си футбол. Аз го познавам отдавна. Той за първи път дойде при нас преди 15 години и имаше голям принос за шампионската титла и бронзовите медали. Сигурно не само нашите фенове помнят и какъв фантастичен гол вкара на Болтън в Бургас.

Сега Жоро е помъдрял и играта му е истинско удоволствие да се гледа. Голът, който вкара на Бистрица, ме върна в спомените към Бербатов и момчетата от САЩ`94. Само голям майстор може да изработи такава красота.

Възрастта изобщо не е в тежест на Жоро. Той тича като козле. Направи ми впечатление, че имаше моменти, когато тичаше и покриваше халф-бековете.

Вижда се, че му се играе. Затова от мое име и от името на ръководството искам да го помоля да не слага край на кариерата си. Локомотив и българският футбол имат нужда от него“, сподели за „Марица“ Христо Бонев – Зума.

Подобни статии

Top