Зума застана твърдо зад Димитър Илиев

Бъдещето е в теб, а тези, които ти се подиграват, са нищожества, заяви легендата Христо Бонев

Почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев се обърна към капитана на отбора Димитър Илиев и „черно-бялата“ общност със силни думи след загубеното дерби с Ботев в събота. След пропусната дузпа от Илиев, „канарчетата“ вкараха два гола, с които спечелиха мача въпреки късното попадение, което отбеляза той.

„Искам да изразя подкрепата си Димитър Илиев и да призова нашите фенове за това. Разбирам разочарованието на привържениците ни, самият аз в събота вечер не се чувствах никак добре. Знам отлично какво изпитва той в момента, тъй като два пъти в кариерата си съм пропускал дузпи и след това върху мен са се изсипвали много злоба и омраза. За подигравките няма да говоря, тъй като на тях са способни само нищожества, които крайна сметка си получават заслуженото.

Митко е последният, който трябва да бъде винен за поражението. В такива мачове един гол често не означава нищо и всякакви обрати са ставали и ще стават. Освен това до него имаше още 10 съотборника плюс тези влезли на смяна, а до края оставаха доста време, така че е нелепо да се обявява за грешник.

Знам как се чувства Митко и му свалям шапка за смелостта да поеме цялата вина за загубата и да предпази от критики съотборниците си, защото на дневен ред идват нови мачове и те са задължени да се вдигнат и да продължат по по-добър начин. Така правят големите спортисти и личности.

Нека не забравяме, че в основата на големите радости, които нашата общност изпитахме през последните 3 години, беше именно Димитър Илиев. Той беше човекът, който обедини отбора в най-трудните и най-сюблимните моменти. Не омаловажавам приноса на никой, но точно Митко внесе безценната доза локомотивска магия, без която вероятно нямаше да постигнем успехите си.

Пред Локомотив идват нови предизвикателства. Хубавото е, че нашият клуб винаги в тежки моменти е излъчвал голям лидер, който да го преведе и през най-трудните препятствия. Митко в настоящият момент е човекът, който съм уверен, че ще поведе отбора. В негово лице аз виждам и голямата фигура за бъдещето на Локомотив като треньор или ръководител“, заяви Зума пред marica.bg.

„В заключение от позицията на моя футболен и житейски опит искам да кажа на Митко Илиев: Съдбата изпраща големи предизвикателства само на големи личности и на тези, които обича, защото знае, че ще се справят с тях“, каза още Христо Бонев.

Подобни статии

Top