Зверска катастрофа на магистралата, поне 6 са загинали

Над 20 са пострадалите, сред тях има и дете

6 души загинаха при тежка катастрофа на автобус на АМ „Тракия“ при Вакарел. Автобусът се е преобърнал встрани от пътя в посока София.

По първоначална информация пострадали са не по-малко от 20 души, сред които и дете, съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.  Екипите на Бърза помощ транспортират ранените към най-близките с оглед на констатираните травми лечебни заведения.

Спешните отделения на Окръжна болница, „Пирогов“ и ВМА са в готовност да приемат пострадали. Линейките се ползват с коридори за бързо придвижване.

По-късно днес Министерство на здравеопазването ще разпространи допълнителна информация.

Министър Кирил Ананиев изказва съболезнования на близките на загиналите и благодари на екипите на Спешна помощ и на лечебните заведения за оказаните животоспасителни действия.

Според потърпевши автомобил е ударил автобуса отстрани, вследствие на което шофьорът е изгубил контрол и автобусът е влязъл в канавката.

Вътрешният министър Валентни Радев пътува към мястото на тежкия пътен инцидент, съобщиха от МВР.   По разпореждане на премиера Бойко Борисов Радев е прекратил посещение на ГКПП Капитан Андреево, където бе планирана визита на холандски депутат.

Движението в участъка в посока София временно е спряно. На мястото на инцидента е предприета организация от пътна полиция за осигуряване на трасе за спешните екипи, съобщиха от МВР.

СДВР апелира шофьорите временно да използват за влизане в столицата маршрути различни от „бул. „Цариградско шосе“, за да се осигури трасето за бързо преминаване на медицинските автомобили с пострадали от пътния инцидент.

На АМ „Тракия“ се е образувало километрично задръстване. МВР обяви обходен маршрут от пътен възел „Ихтиман“ при км 34 по път I-8 Ихтиман – Вакарел, след което се продължава АМ „Тракия“. Алтернативният маршрут за движение е по път I-8 Ихтиман – Вакарел – Нови хан – София.

Катастрофиралият автобус е на фирма „Юнион Ивкони“, изпълнявал е курс от Бургас за София. Министърът на транспорта Ивайло Московски ще разпореди проверка на превозвача, съобщиха от BTV.

Снимка: bTV

Подобни статии

Top