Звезда на ВК Марица изненадващо се отказа от волейбола!

Алекзандра Холстън реши да се занимава с информатика, сложи край на кариерата си едва на 24 години и се прибра в САЩ след емоционално сбогуване

Американката Алекзандра Холстън ще се отдаде на академична кариера в сферата на информатиката, тъгата по дома я отведе обратно в родината

Страхотният мач, който Алекзандра Холстън изигра за ВК Марица (Пловдив) срещу руския Уралочка-НТМК (Екатеринбург) в четвъртък, бе последният в нейната професионална кариера като състезателка по волейбол. Едва на 24 години американският диагонал на българските шампионки реши да приключи с волейбола и да се отдаде на други професионални и академични интереси. След края на драматичния двубой от Шампионската лига, в който тя стана топреализатор с 21 точки, талантливата левичарка не успя да удържи сълзите си.

„Чувствам, че не успявам да се фокусирам в тренировките. Тъгувам по дома и не се усещам на мястото си психически и емоционално“, сподели Алекс Холстън с volleymaritza.bg.

„Решението ми няма нищо общо с клуба или отбора, тъй като се чувствам добре тук. Просто имам нужда от промяна и напълно приключвам с волейбола. Намеренията ми са да продължа университетското си образование и да взема магистърска степен по информатика – нещо, което винаги съм искала да уча, да започна работа по специалността си и изобщо да започна живота си на зрял човек.

Мачът в Екатеринбург беше много емоционален и направих всичко възможно да дам всичко от себе си на игрището в последния си мач. Играхме добре и много ми се искаше да го спечелим, не само заради мен, но и заради целия отбор. След мача момичетата не знаеха защо плача, тъй като все още не бяха уведомени за моето решение. Най-трудната и най-тъжната част от това решение беше свързана с напускането на отбора и оставянето на момичетата. Мога да кажа само положителни неща за престоя си в клуба. Харесваше ми в Марица, харесваше ми да живея в Пловдив… Всички бяха много мили – състезателките, хората от щаба, феновете… Затова ми беше много трудно да взема това решение, но то е правилното за мен на този етап от живота ми.“

188-сантиметровата Холстън пристигна в Марица за началото на сезон 2018-2019, след като бе играла в американското университетско първенство с отбора на Флорида Гейтърс (Гейнсвил), както и в полския Хемик (Полице). Получавала е повиквателна и за националния отбор на САЩ. Избирана е за Волейболистка на годината в Югоизточната конференция на силния студентски шампионат в родината си. По веднъж е ставала шампион на Полша и на България. С Марица вдигна веднъж и Купата на България и бе топреализатор при историческата първа победа за български тим в груповата фаза на женската Шампионска лига – срещу френския Безие (Безие) преди десет месеца в Колодрума.

Алекс Холстън се сбогува емоционално с отбора при кацането на летище Истанбул, като всички й пожелаха много бъдещи успехи с каквото и да се захване след волейбола.

Подобни статии

Top