Звезден концерт на сцената на “Дни на музиката в Балабановата къща” 

Звездната цигуларка Зорница Иларионова и именитият виолончелист Атанас Кръстев

Тя е красива и харизматична, печели сърцата на публиката навсякъде, където прозвучи меденият глас на нейната цигулка! Съвсем наскоро Зорница Иларионова става лауреат на награди в две категории в Националната анкета „Музикант на годината 2019“ на предаването „Алегро Виваче“ , „Активна творческа дейност“ и „Ансамбъл на годината“.

Той има 16 първи и извънредни награди  от  международни конкурси в   Австрия, Испания, Чехия, Сърбия и България (2001-2015), сред които: Награда за камерна музика в Мадрид (връчена от Кралица София), от Международния конкурс за виолончелисти „Liezen” (Австрия – 2014), Международния конкурс „Jeunesses musicale” в Белград (Сърбия – 2015).

Атанас Кръстев е удостоен с Грамота  и Награда на Министерството на културата, Звание на Академията за млади таланти, Награда „Златна муза” на РКИЦ и „Кристална лира” на СБМТД (2007 и 2012).

В концерта на прочутите камеристи на 4 юли от 18.30 часа в Балабановата къща ще вземе специално участие и бележитата пианистка Мария-Елена Средева.

Подобни статии

Top