Прокуратурата: Няма наличие на алкохол в кръвта на момчето, шофирало джипа-ковчег на „Руски“

Готови са резултатите от назначената химическа експертиза във връзка с тежката катастрофа, която стана в понеделник на кръстовището на булевардите „Руски“ и „Шести септември“. Това оповести пловдивската прокуратура.

Според заключението на вещите лица в кръвта на водача, шофирал джипа-ковчег няма установено наличие на алкохол.

При катастрофата загина момче и момиче на 21 и 20 години, а други двама младежи са настанени с тежки травми в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

По същото досъдебно производство са назначени химическа експертиза, която трябва да даде отговор дали в кръвта на шофьора е имало наличие от употреба на наркотични вещества, както и автотехническа експертиза-за установяване на причините за произшествието и скоростта на движение на автомобила. Заключенията на същите още не са изготвени.

Тежката катастрофа стана в ранните часове на 13 май. Джип „Рийндж Ровър“, който идвал от Централна гара, навлязъл по велоалеята между двете ленти и се блъснал последователно в няколко чинара.

От удара колата се разцепила на две – предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвръкнала на пътното платно.

След подадения сигнал за произшествието на мястото са пристигнали екипи на полицията и пожарната, като при отстраняване на последствията е пострадал пожарникар. Той също се намира в болнично заведение за лечение.