Здраве DC news - Новини от Пловдив, Асеновград и региона

Здраве

Двудневен семинар в областта на невронауката в МУ-Пловдив

Двудневен семинар в областта на невронауката в МУ-Пловдив

В рамките на трите години, през които беше осъществен Проект DIP Neuroscience, за постигане на научните цели и трансфера на знания бяха проведени няколко обучения,

Знаем ли правата си в болницата? След правото на лечение, най-важно е правото на информация

Все пак, за да се подпомогне и гарантира качеството и ефективността в работата на лекари и медицински специалисти и в лечебния процес, пациентът трябва да изпълнява и някои свои задължения.

Безплатни прегледи и консултации за белия дроб в УМБАЛ “Свети Георги”

Отделението е водеща структура в България по изпълнение на дейности по Националните програми за контрол на туберкулоза и по програмите, финансирани от Глобалния фонд по СПИН, туберкулоза и малария.

Три дни безплатни прегледи за рак на гърдата във Втора хирургия на УМБАЛ “Свети Георги”

По данни на Световната здравна организация, през 2020 г. ракът на гърдата е изместил рака на белия дроб като най-разпространено онкологично заболяване в света.

Ново признание за Симулационния тренировъчен център на МУ-Пловдив

Ръководството на Медицински университет – Пловдив оказва безрезервна подкрепа на Симулационен тренировъчен център, защото е обърнато с лице към бъдещето, като се грижи за студентите и преподавателите, търсещи съвършенство.

Ректори от Пловдив и Бургас подписаха меморандум за сътрудничество

Гаранция за успешното сътрудничество е желанието на ръководствата да осигурят добри възможности за академично развитие на преподавателите, както и да разширят и осъвременят обучението на студентите си.

В Неонатологията на „УМБАЛ-Пловдив“ спасиха три екстремно недоносени бебета

Медиците предлагат най-добрата и всеобхватна грижа. Стремежът им винаги е бил да следват научния прогрес в областта на Неонатологията.

Top